Nacht van de Duisternis 10 oktober 2015

Vanaf 20 uur in de Gemeentelijke Basisschool in Vichte

Op 10 oktober 2015 vieren we de 20ste editie van Nacht van de Duisternis. Dan doven verschillende gemeenten de openbare verlichting voor een avond en kunnen inwoners even proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht.

Met deze jaarlijkse campagne zet Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder (VVS) de impact van lichtvervuiling in de kijker.

Want er wordt te veel en verkeerd verlicht. We kunnen best met minder verlichting, zonder daarbij aan veiligheid in te boeten.
Even vaak wordt de verlichting naar boven de hemel in gestraald. Met alle gevolgen van dien: te veel nachtelijke verlichting leidt tot slaapgebrek en tot gezondheidsproblemen bij mensen.
Maar ook het bioritme van planten en dieren lijden eronder. Bovendien is een te fel verlichte nacht ook een enorme energieverspilling.

Graag nodigen we u uit naar de Nacht van De Duisternis nu zaterdag 10 oktober 2015 om 20 uur in de Gemeentelijke Basisschool in Vichte.

Bij helder weer zullen op de speelplaats een aantal sterrekijkers opgesteld staan en zullen deskundigen u de nodige uitleg geven.

Natuurpunt biedt u dan ook graag een drankje aan.

Tot zaterdag!