Vlindertuin en geboortebos

Dit jaar leggen we een vlindertuin en een geboortebos aan in Vichte, aan de zuidkant van het Beukenhof.
De gemeente Anzegem vatte reeds de werken aan.
De hele oppervlakte is gefreesd en de prikkeldraad opgeruimd. Er is een samenkomst geweest met Carlos Van De Ginste, Yves Vandendriessche, Prudent Lanneau (schepen van milieu), Filip Goessaert (milieuambtenaar) en Patriek Vaneeckhout.

Daar is beslist om regelmatig de grond te frezen om het onkruid en de grond uit te putten en zo te vermageren. Filip kijkt om zo snel mogelijk een infopaneel te plaatsen. Er wordt binnenkort gestart met de zware werken.
( uitbreiding looppiste, kijken voor een waterput, … )

Vanaf september worden de vaste structuren van de vlindertuin uitgevoerd en daarna volgen de aanplantingen.  Het is de bedoeling om op de dag van de natuur (21/11) de laatste aanplantingen te doen, samen met het aanplanten van het geboortebos (in samenspraak met de Bond).  Ook de jeugdbewegingen werden aangesproken ivm met dit project.